divendres, 8 d’abril de 2011

Pollastre “espatarrat”

Una manera clàssica de fer el pollastre rostit en la seua senzilla versió de l'Alcoià.

Ingredients per a 4 persones:

- 1 pollastre.
- 6 creïlles mitjanes.
- 1 branqueta de romer.
- 1 copa de vi blanc sec.
- 1 gotet d'aigua.
- Oli d'oliva.
- Sal

Preparació:

En una cassola de fang, posem el pollastre "espatarrat", o siga, obert totalment pr la  panxa i trencant l'os de l'espinal i sobre els quarts posteriors perquè s'òbriga lateralment i s'eixanque sobre la cassola.

Per damunt serem generosos posant-li l’oli d’oliva, afegim l'aigua i el vi. Salem per damunt i posem damunt la branqueta de romer.

Precalfem el forn a 175 graus, i quan estiga introduïm el pollastre. Als 10 minuts, traurem la branqueta de romer. En estar a mig rostir afegim les creïlles, prèviament pelades i tallades a daus grossos. Deixem en el forn uns 45 minuts, i el vigilem mentres cou, arruixant un poc més amb aigua si se seca. 
Bon profit