dimarts, 19 d’abril de 2011

Arnadí

L'arnadí és un dolç valencià d'origen àrab que es fa de carabassa i/o moniato cuits al forn, escorreguts després i pastats amb sucre, canella, ametles i pinyons i tornat a rossejar al forn, tradicionalment en cassoles de fang. És més comú a la regió de les Comarques Centrals, sobretot a la Ribera del Xúquer i la Costera. Tradicionalment es menja per Setmana Santa.


Ingredients:

  * 1 carabassa d'uns 3 Kg.,
    * 1 Kg. de sucre,
    * 375 gr. de farina d'ametla,
    * 4 ous,
    * 1 llima,
    * canella,
    * ametla pelada.
    * pinyons
  

Es torra la carabassa, es pela i se li lleven les pipes, deixant-la un temps que s'escorrega la major quantitat possible d'aigua. Una vegada escorreguda i neta se li afig el sucre, mesclant ambdós ingredients. A continuació s'incorpora la farina d'ametla i després el rovell dels ous, ben batudes, així com canella en pols i la raspadura d'un llima, atmelels pelades i pinyons. Una vegada ben mesclat tot això, haurà de quedar una massa fina, que es deposita en una cassola d'argila o un altre recipient que resistisca la calor, perquè el temps de cocció és d'una i mitja a dues hores, amb foc molt lent. Al temps de col·locar la pasta en el recipient, se li va donant la forma de piràmide. Es pot adornar afegint mitges ametles pelades i pinyons abans d'introduir el pastís en el forn.