dilluns, 11 d’abril de 2011

Arròs a la Cubana

L'arròs a la cubana, contrari al que puga indicar el seu nom, no és oriünd de Cuba (on el plat no és conegut), sinó de la cuina espanyola. No ha de confondre's amb l'anomenat Congris o congrí que és un plat tradicional de Cuba elaborat a base d'arròs blanc i fesols, conegut a Mèxic com a Moros amb Cristians en referència a la unió de dues races. 

Ingredients:
Arròs cuit
Ous
Tomaca sofregida
Tonyina en oli
Xips de plàtan
Oli d'oliva verge extra

Coure  l'arròs blanc amb aigua, sal, una fulla de llorer i un poc d'oli, quan bull afegir l'arròs llavat fins que passats 15-18 minuts estiga al gust. Colar-lo i llavar-lo amb aigua freda, escórrer-lo bé.

En una got o tassa ample de boca prèviament mullat posar arròs bullit i escorregut compactant-lo bé amb una cullera fins a la mitat del recipient, abocar un poc de tomaca sofregida, afegir una capa de tonyina en oli i acabar d'omplir amb l'arròs.
Es bolca  en el plat de servir.

En una paella amb l'oli ben calent posar l'ou prèviament trencat en un plat, amb una espumadora anar tirant oli calent damunt del rovell. Quallar al gust. Salar

Posar en el plat de l'arròs l'ou fregit, adornar amb un poc de tomaca  i acompanyar amb els xips de plàtan ben salats.

Bon profit.