divendres, 29 d’abril de 2011

Paella de sépia i floricol


Ingredients per a 4 persones.:

- 4 sépies mitjanes.
- 1 floricol mitjana (500 a 600 grams)
- 400 grams d'Arròs de València.
- 2 tomaques madures.
- 2 dents d'all.
- Safrà.
- Oli d'oliva.
- Sal.

Preparació:

En una cassola posem a calfar aigua que ha d'arribar a bullir mentres preparem el guisat de la paella.

Netegem i tallem tant la sépia com la floricol.
En una paella es posen a sofregir a foc lent en oli d'oliva les sépies, i quan comencen a prendre color s'afig la floricol, mantenint el sofregit a foc lent i removent de tant en tant.

Pelem i triturem o rallem la tomaca i piquem l'all. Quan la floricol comence a daurar-se, s'afigen ambdós al sofregit, i continuem el foc fins que adquirisquen la textura del sofregit.

S'afig l'arròs amb uns brins de safrà, i es sofrig bé amb els altres ingredients perquè s'impregne dels sabors. Quan estiga preparat, afegirem aigua bullint del perol que teníem preparat, com sempre fins a les reblades de les anses de la paella, que és la mesura.

Deu coure a foc viu durant els primers 8 minuts de cocció, i després reduïm a foc mes lent fins a completar els 18 minuts. Sempre ha de quedar sec, i per a això deurem preocupar-nos si és necessari durant la cocció de pujar o baixar el foc per a controlar la evaporació de l’aigua.

Bon profit