dimecres, 19 de juny de 2013

Olla de faves i carxofes





Ingredients


  • 4 carxofes
  • 500 grams de faves (Sense tavelles)
  • 250 grams de pèsols (congelats)
  • 1 dent d'all
  • 1 ceba
  • 1/4 de pimentó roig
  • 1/4 de pimentó verd
  • 5 fulles d'encisam (de les més verdes de l'exterior)
  • 1 culleradeta de pebre roig
  • Unes fulles d'herba-sana
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra.


Elaboració:


  1. Netejar les carxofes, tallar-les en quarts, posar-les en aigua i reservar.
  2. En una cassola fonda amb oli d'oliva verge extra, daurar la ceba prèviament pelada i tallada en juliana, junt amb l'all pelat i picat, deixar a foc moderat.
  3. Afegir el pimentó roig i el verd.
  4. Afegir el pebre roig i mesclar ràpidament perquè no es creme
  5. A continuació afegir els fulles d'encisam net i tallades en trossos xicotets, deixar un parell de minuts.
  6. Afegir les carxofes, les faves, els pèsols i els fulles d'herba-sana i cobrir amb aigua.
  7. Mantenir a foc mitjà fins que les faves estiguen tendres, més o menys 45 minuts.
  8. Tastar i ajustar el punt de sal.