Olla de faves i carxofes
Ingredients
- 4 carxofes
- 500 grams de faves (Sense tavelles)
- 250 grams de pèsols (congelats)
- 1 dent d'all
- 1 ceba
- 1/4 de pimentó roig
- 1/4 de pimentó verd
- 5 fulles d'encisam (de les més verdes de l'exterior)
- 1 culleradeta de pebre roig
- Unes fulles d'herba-sana
- Sal
- Oli d'oliva verge extra.
Elaboració:
- Netejar les carxofes, tallar-les en quarts, posar-les en aigua i reservar.
- En una cassola fonda amb oli d'oliva verge extra, daurar la ceba prèviament pelada i tallada en juliana, junt amb l'all pelat i picat, deixar a foc moderat.
- Afegir el pimentó roig i el verd.
- Afegir el pebre roig i mesclar ràpidament perquè no es creme
- A continuació afegir els fulles d'encisam net i tallades en trossos xicotets, deixar un parell de minuts.
- Afegir les carxofes, les faves, els pèsols i els fulles d'herba-sana i cobrir amb aigua.
- Mantenir a foc mitjà fins que les faves estiguen tendres, més o menys 45 minuts.
- Tastar i ajustar el punt de sal.
Comentaris