Melmelada de taronja i xocolate




Si una melmelada de taronja pot ser un plaer per al paladar, imagineu que li afegim un punt de xocolate. No hi ha paraules per a expressar-ho, només cal tastar-ho. Air vam poder assaborir-la en l'hort de Jordi i Imma (productors de  naranjasecologicas.com) amb una exquisida Mona de Pasqua de l'amic Salva Bixquert que cada dia és millor cocinata.  La melmelada També podria servir per al farciment del braç de gitano de la nostra amiga M. Jesús
La unió de la taronja i el xocolate es complementen a la perfecció.

Ingredients:

Taronges (si són ecològiques millor)
Sucre
Una mica de canella.
Xocolate fondant.
No vos pose quantitats, ja que depén del nombre de taronges que vullguem utilitzar i els dolços que ens agraden les melmelades.

Elaboració:

El primer és llavar molt bé les taronges, ja que la corfa també les usarem.
Es tallen les corfes sense la part blanca, i les posem amb aigua freda a bullir fins que estiguen blanetes.
Tallar-les en tires fines.
D'altra banda, prepareu la polpa de la taronja talalda a trossos (quadrats) eliminant la part blanca i els pinyols, i posar-ho en una cassola a bullir fins que estiguen blanetes.

S'uneixen la polpa escórrer-la amb les corfes, es pesen i s'afig el mateix pes de sucre ( si no es vol molt dolç, es pot afegir només el 70 u 80% del pes), i es posa a bullir fins que comença a prendre la consistència de melmelada, perquè en afegir el xocolate espessirà un poc.
Just abans d'apagar el foc, si volem, podem afegir una mica de canella.

Ja només ens queda omplir els pots prèviament esterilitzats, i li afegim a cada pot una o dues cullerades (segons gustos) de xocolate fondant fos. Mesclar.
Tanquem els pots i posem boca per avall fins que es refreden o els bullim al bany maria si són per a guardar. Etiquetem i a guardar per a aqueixos moments especials.

Espere vos agrade.

Comentaris

Entrades populars