divendres, 1 d’abril de 2011

Ensalada Cèsar amb pit de pollastre

L'inventor d'aquesta popular ensalada va ser el cuiner Livo Santini. L'ensalada porta nom en honor del nom de l'amo del restaurant anomenat Cèsar Cardini.

Ensalada Cèsar amb pit de pollastre

Ingredients:
  • Ingredients per a 4 persones
  • 2 petxugues de pollastre
  • 1 encisam
  • Daus de pa torrat al forn a 150 graus
  • 1 dent d’all
  • Oli
  • Suc de llima
  • 12 anxoves
  • 1 ou
Podem aprofitar algun tros de pollastre sobrat del dia abans, o sinó el podríem fer a la planxa.

Prepararem la salsa. En essència la salsa és una mescla de maionesa amb salsa allioli enriquida amb el sabor de l'anxoves. Per a fer la salsa posarem en un got de mescla (per a la batedora) una dent d'all pelat a trossets (lleva el centre de l'all), tres filets d'anxova, 1 ou sencer i un rovell, una cullerada de postres amb suc de llima i finalment afegirem l'oli d'oliva.
Netegem l’encisam bé i el tallem a tires fines i llargues.
Per a emplatar posem l’encisam, les anxoves les tallem per la meitat i les diposem pel damunt, els daus de pa, el pollastre tallat a trossos i per acabar per damunt la salsa.

Aquesta ensalada té diferents variants. Depenent del que tinguem, hi podem ficar més o menys coses, si a casa tenim alguna cosa més sobrant, també podem afegir-la.

Bon profit