dissabte, 23 d’abril de 2011

"PECTINA" Espessant per a melmelades


La pectina, què és?

Una forma col·loquial d'explicar que és la pectina, podria ser la substància que conté determinades fruites en diferent grau, que permet quallar o solidificar les melmelades.
Podem utilitzar pectina de forma química o, utilitzar una manera d'aconseguir-la de forma natural a partir d'una fruita que la conté com és la poma.
Ací explicaré la manera d'elaborar un concentrat de pectina que després podrem usar per a elaborar les nostres pròpies melmelades.

Ingredients:
1 kg. de pomes.
Aigua.

Elaboració:
Llevem el cor de les pomes i triturem la resta ( polpa i pell).
Posem tot, polpa, pell i cors en una olla amb aigua a ebullició. Han de bullir a foc lent durant 30 min. Filtrem amb un colador de cotó esterilitzat i guardem aqueix líquid.
Tornem a bullir la polpa en aigua altres 30 min. Filtrem de nou i aqueix líquid l'ajuntem amb el líquid anterior.
Ara posem a coure tot el líquid resultant de 10 a 15 min.
Preparem una botelles esterilitzades en les que anem abocarem la pectina resultant  i refrigerem.
Haurà d'usar-la en set dies com a màxim.