diumenge, 24 d’abril de 2011

La mona de Pasqua. Recepta de M.Jesús



Les mones, o el prim, com diguem a Canet, és un dels dolços que menys em cansen i més a gust em menge acompanyat de xocolate.
Espere que aquesta recepta us agrade.

Ahí va una recepta de mones:

4 ous
2 gots xicotets de llet
1 got xicotet d'oli
1 got i mig (xicotets) de sucre
Llima ratllada
Rent de forn (50 grams)
Farina


Desfer el rent amb la llet tèbia. A part batre els ous com per a fer truita i afegir el sucre, l'oli, la llima ratllada, la llet amb el rent i la farina (la que admeta). Pastar-ho tot amb moviments ferms durant uns 10-15 minuts i deixar-la fer bona tapada amb un drap de cuina durant, aproximadament, una hora. 
Després tornar a pastar-la. Ja podem fer la forma de les mones amb el tamany que desitgem. Les podem posar damunt de neules. Tornarem a deixar fer bona la pasta durant uns 45 minuts. Mentrestant posarem el forn a calentar. 
Quan les anem a posar al forn les pintarem amb ou batut i els posarem sucre per damunt. Es fan prompte.

Fan una oloreta que alimenten.
Com que a mi m'agraden molt molletes, si pense que no se les anem a menjar totes en el dia, les congele i sempre les puc tindre tendretes.

Bona profit.
M. Jesús