dimarts, 1 de març de 2011

Truita de creïlles amb tonyina en oli



Ingredients per a 4 persones:
2 creïlles mitjanes
1 ceba
1/2 pimentó verd
1 llanda xicoteta de tonyina en oli
6-8 ous depenent de la grandària
Oli d'oliva
Sal

En una paella posem a calfar l'oli d'oliva. Quan l'oli està calent afegim les creïlles i la ceba tallades en trossos xicotets, esbaldides i degudament eixugades. Salem al nostre gust. Deixem que s'ablanisquen lentament. En quant vegem que la creïlla està blana afegim el mig pimentó verd tallat molt finament. Deixem uns minuts perquè s'acabe de fer el pimentó.
En un bol posem els ous i la llanda de tonyina sense l'oli. Batem bé.
Traiem de la paella les creïlles, cebes i pimentó i ho incorporem al bol. Tornem a Batre. Afegim un poc d'oli a la paella, quan estiga l'oli calent posem el contingut del bol. Acabem la truita segons el nostre gust. 
Jo solc remoure un poc el contingut a la paella perquè es faça uniformement i en girar-la apague el foc i la cobrisc amb una tapadora perquè s'acabe de fer. A casa les truites ens agraden sucoses.