dimarts, 29 de març de 2011

Carpaccio de gambes


El Carpaccio és una preparació en fines làmines d'una carn o peix. Dins de les carns la més usada és la de vedella. Es sol presentar en cru i adobat amb oli d'oliva i algunes gotes de llima tot això decorat amb formatge parmesà.

Ingredients:

Gamba fresca (mai congelada)
Anet (Eneldo)
Tomaca rallada
Oli d'oliva


Pelem les gambes, Llevem el filet negre que tenen en el dors. Les fiquem en una bossa de plàstic de les de congelació amb tancament incorporat.  Sobre una taula de fusta xafem les gambes amb un corró de cuina i anem aplanant fins que quede una fina lamina dins de la bossa. Posar-la en el congelador.(Es poden fer unes quantes bosses i tindre-les congelades.) 
Quan es vagen a consumir, traure el Carpaccio unes hores abans i emplatar-lo perquè es descongele en el mateix plat que s'ha de servir i no haver de manipular-lo. Presentar amb un poc d'anet i tomaca ratllada al voltant del plat. Posar un poc de oli  d'oliva per damunt el Carpaccio.

Bon profit.