Olla de music
Susima ens envia esta suculenta recepta des de Alcoi per un dia de festa.
L'olla de music es el menjar que es prepara el día que van arribant, a poc a poc, les bandes de música dels pobles per participar al dia següent en “l'Entrá de Moros i Cristians”. Es un menjar que es pot deixar a foc lent per a estar a punt al tall que van arribant.
Ingredients (per a quatre persones)
400 grams de fesols de Villena (blancs i menuts)
Un nap blanc
4 botifarres de ceba
½ Kg. de carn entre cansalada viada, costella i magre de porc
Un tros de vedella
½ Kg. , de penques de card
1 creïlla.
1 ceba
Sal,
Oli d'oliva
Pebre roig.
Es tracta d'un plat de fondo, fet com cal, reclama mig matí d'atenció regular.
Es tracta d'un plat de fondo, fet com cal, reclama mig matí d'atenció regular.
Posem a bullir els fesols en l’aigua necessària per a cobrir-los. Cinc minuts de bull. Tirem l’aigua. Repetim l'operació dues vegades més, i a la tercera, conservem l’aigua i mantenim el bull, trencant-lo de tant en tant amb més aigua freda.
Incorporem el nap i la carn trossejada en tacos menuts.
A banda bullim les penques trossejades en un perol d’aigua durant mitja hora.
A banda bullim les penques trossejades en un perol d’aigua durant mitja hora.
També preparem a banda, en una paella amb un poc d'oli d'oliva, el sofregit de ceba tallada fina, a la qual incorporarem, quan estiga daurada, un pessic de pebre roig dolç. Remenem a foc lent perquè no es creme el pebre.
S'aboca el sofregit a l'olla i més tard, les penques i la creïlla a trossos.
Mitja hora abans de servir, s'aboquen les botifarres senceres.
Es tasta i s'ajusta de sal (si la sal s'aboca abans, els fesols no couen bé).
Temps total de cocció, de dues a tres hores.
Els fesols han de quedar badats i tendres ( de La Nostra Cuina)
Susima
Comentaris