dissabte, 5 de març de 2011

Paella del dissabte.

María Jesús Prats ens envía la recepta de la paella que està fent hui dissabte.
Tenim que provar a fer-la i donar-li la nostra opinió.

Paella que estic fent hui Dissabte
Paella amb col, floricol, abadejo (bacallà), i carxofes.  

Ingredients: 3 o 4 comensals:

3 trossos xicotets de abadejo salat per persona:
1/4 de col
1/4 de floricol
3 carxofes
3 dents d'all
1 tomaca madura
350 gr. arròs
1 l. de fumet
Pimentó roig dolç
Colorant
Sal
Oli,100ml. ( Un poc mes que el que posaríem en una paella de carn)

L'abadejo, posar-lo a remull unes hores abans, que siga abadejo (En Mercadona no venen el " gadus morua")
  
Elaboració:
Sofregir  l'abadejo i els alls i reservar
Continuar fregint la floricol i la col torcejada i les carxofes pelades i tallades en quarts. Salar.
A continuació posar la tomaca ratllada, deixar que perda l'aigua i afegir el pebre roig dolç, l'abadejo i alls que estaven reservats. Teniu cura no se creme el pebre roig. Afegir el fumet( caldo de peix). Deixar coure uns 20 minuts i provar de sal.
Afegir l'arròs reposant caldo si és necessari. Incorporar el colorant alimentari o safrà.
El temps de cocció de l'arròs és de 18 minuts, cal controlar el foc i el caldo. Ací està el secret.
Quan porte  13 minuts de cocció l'arròs anar decidint que feu, baixar o pujar foc, afegir caldo o  deixar-la perquè va bé.
L’arròs estarà cuit en 18 minuts, els 5 primers amb el foc mes viu. El caldo haurà de cobrir l'arròs, després d'abaixar el foc als 5 minuts el caldo encara el cobrirà. A partir dels 12 minuts comença a veure's l'arròs i has de començar a prendre decisions.
Bo el mateix vos estic embolicant.
Practicar i eixirà
Deixa't portar ............... segur que ix.
Ja em donareu la vostra opinió.
M.Jesús Prats