dissabte, 12 de març de 2011

Figatells

El Figatell pràcticament és l’únic l'embotit que encara s’elaborà en algunes cases de Carcaixent de tot el que es preparava quan es feia la matança del porc a casa. Tal vegada per la facilitat de la seua elaboració i els ingredients. El podrem trobar en totes les carnisseries de Carcaixent. A mi particularment els que més m'agraden són els elaborats en la Safor a la planxa i poc fets, és una qüestió d'elecció i proporció d'espècies.
Vos apunte una senzilla recepta local.


Ingredients per a 4 persones:

- 300 grams de fetge de porc.
- 300 grams de magre de porc.
- Randa. Demaneu al carnisser.(capa fina com un vel que recobreix l'interior de l'estómac del porc).
             

- Pebre negre.
- Pimentó roig
- Anou moscada.
- Pinyons.
- Sal.

Preparació:

Triturem el fetge, el magre i els renyons fins a obtindre una massa igualada. Agreguem les espècies, la sal i els pinyons. Amassem la mescla fins a homogeneïtzar-la. La dividim en xicotetes porcions d'uns 80 grams, i les recobrim amb randa, donant-los una forma oval esclafada, fins a formar els figatells.

Per preparar-los cal una graella i unes gotes d'oli fins a torrar-los al punt.