dijous, 3 de març de 2011

Quetxup casero

Està clar que és ben fàcil traure a la taula el Quetxup comercialitzat amb envàs i aplicador, però no estaria mal provar a preparar el propi i atrevir-se a variar els ingredients segons els nostres gustos.  Als xiquets segur que els agrada mes el casolà.

Ingredients:
2 cullerades d'oli d'oliva
1 ceba roja finament picada
2 dents d'alls picats
400 gr. de tomaca triturada en conserva
1 cullerada de tomaca concentrada (opcional)
2 cullerades de vi blanc
60 gr. de sucre moreno
2 cullerades de vinagre de vi
2 culleradetes de mostassa de Dijon
Sal
Pebre negre recent mòlt

Calfa l'oli en una cassola, agrega l'all i la ceba i sofrig 5 minuts. Afig les tomaques, la tomaca concentrada i el vi negre. Salar.
En arribar al punt d'ebullició reduir el foc i deixar coure sense tapar fins que la salsa quede reduïda a una polpa espessa. Remou de tant en tant. (uns 25minuts)
Retira la casserola i després de refredar lleugerament passa'l per la batedora per a aconseguir una mescla homogènia.
Posar la mescla una altra vegada en el foc i afegir-li el sucre, el vinagre, la mostassa, la sal i el pebre negre mòlt. Coure a foc lent durant cinc minuts.
Tastar i rectificar de sal de ser necessari.