Una bona tempura

Una bona tempura

El secret d'una bona tempura és molt fàcil
Matèria de primera, si és de peix  que estiga extremadament fresc.
Bona farina.
Líquid per a l'arrebossat molt fresc.
Bon oli.
Per a aconseguir una matèria de primera t'aconselle que visites el mercat de la teua ciutat i et deixes aconsellar pels professionals que allí trobaràs. En el mercat sempre podràs trobar varietat, frescor i bons preus. A mi m'agrada anar sense llista de la compra (ja se que pot ser perillós per al portamonedes) però les olors, colors i formes sempre suggereixen plats deliciosos i imaginatius.
Si parlem de frescor, quan preparem les tempures de peix és fonamental que estiga recent pescat. Jo solc acostar-me a la Llotja de Cullera o Gandia per la vesprada a partir de les 18h, aprofite per a comprar també un quilo de morralla i fer eixe dia un bon caldo de peix que després congele en porcions adequades.
Si no podeu desplaçar-vos a una llotja, parleu amb el pescater de confiança i preguntar-li quin és el millor dia per a comprar el peix fresc.
Un altre avantatge que té la llotja, és les varietats de peix desconegudes que trobarem, deixeu-vos portar pels consells de les pescateres i proveu varietats de peix o marisc desconegudes, elles vos diran la millor manera de cuinar-les. S'endureu grates sorpreses gustatives a preus molt econòmics.
La farina que millor resultat m'ha donat sempre en la tempura és la de la marca "Aragonesa" la venen a Mercadona, compreu la que pose en el paquet tempura, també embassen de força, que utilitze quan cuine pa a casa i altres especialitats de reposteria
El líquid per a l'arrebossat (generalment l'aigua) deu estar molt fred, és aconsellable posar en un recipient una quantitat de glaçons i ficar en ell el recipient on estiguem elaborant l'arrebossat.
Ara vos comentaré algunes variants que es poden realitzar i que jo he provat quasi sempre per a carns i verdures.
Cervesa en compte d'aigua, o sidra, o tònica.
A l'arrebossat se li pot afegir: pimentó roig mòlt dolç, una cullerada de mostassa, un poc de pebre negre i orenga.
Una altra combinació: Un poc de colorant alimentari, pistatxos picats o llavors de sèsam o de rosella i jolivert.
Una altra combinació: Piquem en el morter un poc de romer, uns grans de comí (pocs) una branqueta de timó, un tros de nyora, un poc de cebollí. Afegim a la farina i mesclem bé.
La tempura és una bona solució per a carns i peixos que no queden sucosos al cuinar-los convencionalment i les combinacions que vos he descrit van molt bé per a quan la matèria no és molt saborosa, ja siga parga o pit de pollastre (si no és de corral). Esta millor si es serveix acabada de fregir.
 Als xiquets els sol agradar ajudar en estes elaboracions.
Anime a provar  a cuinar tempures, són econòmiques i agraïdes.

Comentaris

Entrades populars