dimecres, 16 de febrer de 2011

Una bona tempura

Una bona tempura

El secret d'una bona tempura és molt fàcil
Matèria de primera, si és de peix  que estiga extremadament fresc.
Bona farina.
Líquid per a l'arrebossat molt fresc.
Bon oli.
Per a aconseguir una matèria de primera t'aconselle que visites el mercat de la teua ciutat i et deixes aconsellar pels professionals que allí trobaràs. En el mercat sempre podràs trobar varietat, frescor i bons preus. A mi m'agrada anar sense llista de la compra (ja se que pot ser perillós per al portamonedes) però les olors, colors i formes sempre suggereixen plats deliciosos i imaginatius.
Si parlem de frescor, quan preparem les tempures de peix és fonamental que estiga recent pescat. Jo solc acostar-me a la Llotja de Cullera o Gandia per la vesprada a partir de les 18h, aprofite per a comprar també un quilo de morralla i fer eixe dia un bon caldo de peix que després congele en porcions adequades.
Si no podeu desplaçar-vos a una llotja, parleu amb el pescater de confiança i preguntar-li quin és el millor dia per a comprar el peix fresc.
Un altre avantatge que té la llotja, és les varietats de peix desconegudes que trobarem, deixeu-vos portar pels consells de les pescateres i proveu varietats de peix o marisc desconegudes, elles vos diran la millor manera de cuinar-les. S'endureu grates sorpreses gustatives a preus molt econòmics.
La farina que millor resultat m'ha donat sempre en la tempura és la de la marca "Aragonesa" la venen a Mercadona, compreu la que pose en el paquet tempura, també embassen de força, que utilitze quan cuine pa a casa i altres especialitats de reposteria
El líquid per a l'arrebossat (generalment l'aigua) deu estar molt fred, és aconsellable posar en un recipient una quantitat de glaçons i ficar en ell el recipient on estiguem elaborant l'arrebossat.
Ara vos comentaré algunes variants que es poden realitzar i que jo he provat quasi sempre per a carns i verdures.
Cervesa en compte d'aigua, o sidra, o tònica.
A l'arrebossat se li pot afegir: pimentó roig mòlt dolç, una cullerada de mostassa, un poc de pebre negre i orenga.
Una altra combinació: Un poc de colorant alimentari, pistatxos picats o llavors de sèsam o de rosella i jolivert.
Una altra combinació: Piquem en el morter un poc de romer, uns grans de comí (pocs) una branqueta de timó, un tros de nyora, un poc de cebollí. Afegim a la farina i mesclem bé.
La tempura és una bona solució per a carns i peixos que no queden sucosos al cuinar-los convencionalment i les combinacions que vos he descrit van molt bé per a quan la matèria no és molt saborosa, ja siga parga o pit de pollastre (si no és de corral). Esta millor si es serveix acabada de fregir.
 Als xiquets els sol agradar ajudar en estes elaboracions.
Anime a provar  a cuinar tempures, són econòmiques i agraïdes.