Cintes de pasta o fettucce amb bolets variats i gambes.

Cintes de pasta o fettucce amb bolets variats i gambes.

Un dels aliments més característics de la cuina dels països del Mediterrani és la pasta. És molt fàcil de preparar i versàtil, ja que podem combinar-la amb un ampli ventall d'ingredients.
Dins dels distints tipus de pasta tenim les cintes de pasta o fettucce, les més famoses són les tallarines o tagliatelle, originals de Boloña. És una pasta ampla, d'uns 8 mm i llarga, que combina perfectament amb tomaca i carn. Una altra varietat de més grossor són els pappardelle que arriben a mesurar 2 cm d'amplària. No es poden oblidar tampoc els fetuchinis o fettuccine, més indicats per a salses cremoses i, generalment, d'uns 5 mm d'ample. Si continuem abaixant els mil·límetres d'amplària de les cintes de pasta, trobem els tagliolini, més recomanables per a menjar en caldos que amb salses.

Jo recomane aquest plat amb fetuchinis encara que la veritat és que està molt bo fins i tot amb espaguetis.

Ingredients 4 persones

300-400 Gr de Cintes de pasta (vosaltres coneixereu la quantitat que mengen els vostres comensals)
350 gr de bolets variats
Avui en dia podem trobar en el mercat tot l'any, el xampinyó, el bolet ostra i la xií  take, és suficient. Si tenim oportunitat podem provar amb bolets deshidratats posant-les a remull unes hores abans. Un altre recurs són els bolets congelats. Les millors que he provat són de la marca Eroski combinen a la mateixa bossa: Xampinyó Laminat, Bolet ostra, Xií Take i Mameco sencera.

1 ceba
1 dotzena de gambes pelades
1 cullerada de farina
Formatge parmesà
Un pesiguet de timó
sal
Aigua
Oli d'oliva

En una paella es posa a daurar la ceba finament talalda, quan comença a daurar-se s'afigen els bolets, sal, pebre i timó, deixar en el foc no molt fort 10 minuts tapades.  Als 10 minuts afegir una cullerada de farina i remoure fins que es dissolga, si s'ha reduït massa el caldo afegir un poc d'aigua i deixar que bulla de nou. Incorporar les gambes, tapar la paella i deixar cinc minuts més
En una cassola es posa a calfar aigua amb abundant sal, quan estiga bullint s'afigen les cintes i es couen el temps que assenyale cada fabricant en l'envàs. Recordar deixar-les al dente. Escórrer la pasta (Sense ficar mai davall de l'aixeta d'aigua)
Posar la pasta en un recipient per a servir i abocar la salsa per damunt. Ratllar un poc de parmesà per damunt.
És mes ràpida l'elaboració que l'explicació que he escrit.

Comentaris

Entrades populars