Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes.
Ingredients per a 4 persones:
Carxofes, 3 o 4 per persona depenent de la grandària.
Gambes, una dotzena. Poden ser congelades però sense pelar.
Una ceba mitjana.
Tres dents d'alls.
Oli d'oliva i sal.
Elaboració.
Es pelen les carxofes deixant només el cor, a mesura que es van pelant se submergixen ràpidament amb aigua i sal (que prèviament haurem posat al foc en una cassola) perquè no s'oxiden. Si volguérem que quedaren les carxofes completament blanques, afegir a l'aigua un tros de llima i dos cullerades de farina ( jo no ho faig).
Deixar coure les carxofes 15 minuts. Retirar i escórrer.
Es pelen les gammes i es retiren. Amb les corfes i els caps farem un fumet al què opcionalment se li pot afegir un poc de safrà. No cal posar sal-
En la mateixa cassola que hem fet les carxofes (per embrutar el mínim) sofregim la ceba i les dents d'alls tallats ambdós a la juliana amb dos cullerades de oli d’oliva i un pesic de sal. Quan la ceba està feta afegim les carxofes i cobrim amb el fumet degudament colat.
Deixem coure cinc minuts, afegim les gambes mantenint la cassola al foc cinc minuts més.
Per a emplatar col·loquem les carxofes en el centre i les gambes al seu voltant, banyem amb la salsa.
Si volguérem que la salsa quedarà més espessa, afegir mitja cullerada de les de café de espessant Agar-Agar
Que aprofite
Pascual Adrià
Comentaris
INGREDIENTS:
300 gr d’ametlla mòlta.
6 ous.
1 got de llet.
Ratlladura d’una llimona.
125 gr. De carbassat.
300 kg de sucre, dels quals caramel•litzarem 150 gr.
PROCEDIMENT:
* Escalfar el forn a 180º C.
* Barrejar amb la batedora els ous, el sucre (compte! Separa el que faràs caramel) carbassat a trossets o ratllat (millor si el congeles abans, es ratlla millor).
* Afegir llet, ametlla mòlta i mesclar amb cullera o varilles a mà. No convé desfer-ho massa.
* Caramel•litzar el motlle de corona i posar al forn, al bany Maria.
Vigilar, i baixar la temperatura del forn, si cal. S’ha de daurar suaument i quallar-se.
Abocar al plat de servir quan estiga tebi, si ho fem en calent o en fred, es trenca.
L’adorne amb fruits secs: nous, cireres confitades...
Me’l va ensenyar a fer Virgínia Sotorres.
XIXONET
200 g de torró de Xixona
2 *cl de cafè licor
3 *cl de xarop de sucre
3 *cl de nata líquida
3 *cl de rom
batre el café licor, el torró, la nata, el sucre i el rom amb 4 glaçons de gel.
Servir el còctel després de posar 2 cullerades de melmelada de maduixa en un got curt
Ale.
Juan
Gracias por tu aportación. Envia alguna receta, tu que eres de varias tierras y muchos mares.