Corona de Ametlla de Conxa Rovira
Corona d'Ametlla.
de Conxa Rovira
(El pastís que m’ha fet famosa!!!)
INGREDIENTS:
300 gr d’ametlla mòlta.
6 ous.
1 got de llet.
Ratlladura d’una llimona.
125 gr. De carbassat.
300 kg de sucre, dels quals caramel•litzarem 150 gr.
PROCEDIMENT:
* Escalfar el forn a 180º C.
* Barrejar amb la batedora els ous, el sucre (compte! Separa el que faràs caramel) carbassat a trossets o ratllat (millor si el congeles abans, es ratlla millor).
* Afegir llet, ametlla mòlta i mesclar amb cullera o varilles a mà. No convé desfer-ho massa.
* Caramel•litzar el motlle de corona i posar al forn, al bany Maria.
Vigilar, i baixar la temperatura del forn, si cal. S’ha de daurar suaument i quallar-se.
Abocar al plat de servir quan estiga tebi, si ho fem en calent o en fred, es trenca.
L’adorne amb fruits secs: nous, cireres confitades...
Me’l va ensenyar a fer Virgínia Sotorres.
de Conxa Rovira
(El pastís que m’ha fet famosa!!!)
INGREDIENTS:
300 gr d’ametlla mòlta.
6 ous.
1 got de llet.
Ratlladura d’una llimona.
125 gr. De carbassat.
300 kg de sucre, dels quals caramel•litzarem 150 gr.
PROCEDIMENT:
* Escalfar el forn a 180º C.
* Barrejar amb la batedora els ous, el sucre (compte! Separa el que faràs caramel) carbassat a trossets o ratllat (millor si el congeles abans, es ratlla millor).
* Afegir llet, ametlla mòlta i mesclar amb cullera o varilles a mà. No convé desfer-ho massa.
* Caramel•litzar el motlle de corona i posar al forn, al bany Maria.
Vigilar, i baixar la temperatura del forn, si cal. S’ha de daurar suaument i quallar-se.
Abocar al plat de servir quan estiga tebi, si ho fem en calent o en fred, es trenca.
L’adorne amb fruits secs: nous, cireres confitades...
Me’l va ensenyar a fer Virgínia Sotorres.
Comentaris