dimecres, 16 de febrer de 2011

Corona de Ametlla de Conxa Rovira

Corona d'Ametlla. 
de Conxa Rovira
(El pastís que m’ha fet famosa!!!)

INGREDIENTS:
300 gr d’ametlla mòlta.
6 ous.
1 got de llet.
Ratlladura d’una llimona.
125 gr. De carbassat.
300 kg de sucre, dels quals caramel•litzarem 150 gr.

PROCEDIMENT:
* Escalfar el forn a 180º C.
* Barrejar amb la batedora els ous, el sucre (compte! Separa el que faràs caramel) carbassat a trossets o ratllat (millor si el congeles abans, es ratlla millor).
* Afegir llet, ametlla mòlta i mesclar amb cullera o varilles a mà. No convé desfer-ho massa.
* Caramel•litzar el motlle de corona i posar al forn, al bany Maria.

Vigilar, i baixar la temperatura del forn, si cal. S’ha de daurar suaument i quallar-se.

Abocar al plat de servir quan estiga tebi, si ho fem en calent o en fred, es trenca.

L’adorne amb fruits secs: nous, cireres confitades...

Me’l va ensenyar a fer Virgínia Sotorres.


1 comentari:

Pascual Adrià ha dit...

Grácies Conxa per la teva aportació