dimecres, 16 de febrer de 2011

Conserves com a entrants

Conserves com a entrants

Ja sé quin és el problema. Se t'han presentat convidats a casa i , encara que tens la nevera i el congelador ple, no saps que preparar per a picar abans del sopar.
Per sort tens unes llaunes de conserva en el rebost que et trauran del compromís. Hui en dia les conserves són de bona qualitat i tenen un sabor acceptable.
Però no les servisques directes de la llauna , et proposaré uns xicotets trucs.

Preparació de les Conserva de navaixes:
Sofregir en una xicoteta paella unes dents d'alls laminats. Quan estiguen quasi daurats afegir les navaixes amb el seu suc i deixar coure uns tres minuts. Empolvorar amb jolivert picat i servir calent. Prova a afegir un vitet.

Preparació de conserva de musclos o de escopinyes. El que tingau per casa.
Preparem de la mateixa manera els alls que en les navaixes, quan posem els musclos afegim pebre negre i un poc de suc de llima. Deixar coure dos minuts.

Clòtxines en escabetx amb tempura:
Escorre les clòtxines (procura que siguen de bona grandària)
Deixa'ls uns minuts en paper de cuina per a assecar-los bé
Prepara la tempura com he explicat en la recepta de tempura.

Montadito de tollina en oli i pimentó torrat.
Talla unes llesques de pa en forma ovalada
Posa una capa de pimentó  i damunt unes lamines de tolnyina en oli o tonyina en salmorra anteriorment dessalat.
El pimentó torrat el pots trobar en llaunes o un que hi ha al forn envasat al buit a la secció de verdures, està molt bo, l'únic entrebanc que li trobe és la conservació si una vegada obert no l'use tot, encara que sempre el podem congelar.

Tempura de sardines en oli.
Procedir igual que les clòtxines desprès d'obrir amb atenció i desespinar. Sorprendrà este plat. Segur

1 comentari:

susima ha dit...

uhmmm...m'esta agafant fam