dimecres, 16 de febrer de 2011

Pastís de calçots


Pastís de calçots

L'altra nit vam celebrar el Sant Valentí amb els amics amb una calçotada i una barbacoa de xulles de corder, llonganisses, xoriços i botifarres. El sopar va estar magnífic, la salsa de romesco un encert i la vetllada es va allargar gratament.
No vam calcular bé la quantitat de calçots i ens vam haver de repartir els que no havíem torrat. Com el calçot és una ceba dolça se'm va ocórrer fer un pastís com altres vegades ho havia fet amb alls porros. Esta és la recepta:

Pastís de calçots.
4 persones.
Una dotzena de calçots nets.
Quatre dents d'alls
Quatre tallades de bacon.
200 ml de nata de cuinar.
3 ous.
Mantega.
Oli d'oliva.
Sal.

Recepta:
Llavar bé els calçots. Els calçots i els porros es llaven fàcilment tallant en creu la part blana de la tija sense arribar a l'arrel desprès de retirar part dels fulles verdes mes dures, posar-lo davall l'aixeta d'aigua freda.
Es talla a rodanxes i es posen a fregir a foc mitjà junt  els alls secs laminats.
Se li afig una mica de sal.
En una paella a banda, se sofrig el bacon amb mitja cullerada d'oli d'oliva.
Quan estiga pochada la ceba se li afig el bacon,la nata i els ous batuts.
S'unta el motle amb la mantega fosa i s'aboca la mescla en ell.
Posar al forn 180 graus precalentat 20 minuts tapant el recipient amb paper d'alumini.
Es pot comprovar si està en el punt si al punxar-lo amb un furgadents de fusta este ix net.
Deixar refredar i desemmotlar.
Suggeriments. Pots afegir-li un poc de nou moscada o alfàbega.