Bajoques farcides

Bajoques farcides


Bajoques farcides (Pimentons rojos farcits)
Susima ens envia des de Mutxamel una recepta de pimentons rojos farcits. Com és nascuda a Alcoi ell li diuen el  bajoques al que altres anomenem pebrots o pimentó roig. Recorde la primera vegada que em comentà la recepta prenent cafè casa seua que en dir bajoques farcides de sobte em vaig imaginar com seria de laboriós obrir amb cuidat les tavelles de les bajoques per a retirar els llegums i ficar el farciment.
Els pimentons farcits és un plat prou conegut al llarg del País Valencià jo recorde els que feia ma mare, una recepta molt semblada a la de Susima.

 Per a 4 persones

4 bajoques (pebrots en altres llocs) rojos grans (de 150 g cadascun)
250 g de magre de porc tallat xicotet
un poc de cuixot tallaet a tacos xicotets
250 de tomaques madures picades
1 ceba mitjana picada (150 g)
un pessic d'orenga
200 g d’arròs
100 ml d'oli d'oliva
Encendre el forn a 200ºC

Rentar les bajoques, escórrer-les, tallar-los un casquet com una tapadora i llevar-los les llavors (no s'han de trencar) 

Calfar l'oli en una paella al foc, fregir la ceba i quan comence a daurar-se afegir el magre, donar-li unes voltes i afegir el cuixot, remenar i al poc afegir la tomaca, sal, orenga y una mica de sucre, fregir a foc lent uns 15 minuts.

Provar de sal, afegir l’arròs, remoure i quan comence a coure, traure del foc i farcir les bajoques, tapant-les amb els casquets.

Posar-les en una caçola de forn de grandària justa per a que estiguen plantades i que es recolzen unes amb les altres.

Coure al forn 1 hora i mitja aprox. vigilant que no es cremen, si veiem que es dauren massa, es tapen amb paper d'alumini i quan estiga cuit...a menjar

Comentaris

Entrades populars