Tzatziki de carlota.
Encara que el
Tzatziki és una salsa que se sol fer amb cogombres, aquest de carlota dona molt
bon resultat per untar o acompanyar carns.
Ingredients (4-6
comensals)
- 250 grams de carlotes
- 1/2 suc de llima
- 1 dent d'all
- 1 ceba tendra
- 1 manoll de cebollí
- Unes fulles d'herba-sana fresca
- 350 grams de iogurt natural cremós (tipus grec)
- Una mica de comí
- Pebre negre acabat de moldre
- Sal
- Oli d'oliva verge extra.
Elaboració
- Pela les carlotes, ratlla-les utilitzant un ratllador de forats grossos i posa-la en un bol.
- Afig el suc de llima i mescla bé.
- Pela l'all, retira el germen de l'interior i ratlla'l.
- Pela la ceba tendra i talla-la en brunoise. Incorpora ambdós ingredients al bol de la carlota.
- Llava i eixuga molt bé l'herba-sana i el cebollí, pica'ls i afig-los també, mescla de nou.
- Afig ara el iogurt, salpimenta al gust i afig una mica de comí
- Torna a mesclar per a finalitzar afegint un dollet d'oli d'oliva verge extra.
- Mescla i prova per si és necessari rectificar de sal o alguna espècia, perquè estiga al gust.
Cobrix el bol
amb film transparent i deixa reposar en el frigorífic, almenys mitja hora, així
estarà més fresc i els sabors integrats.
Emplatat:
Servix el
tzatziki o salsa de iogurt i carlota en un recipient fondo i acompanya'l dels
pans que desitges degustar per a acompanyar. Bon profit!
Comentaris