dimecres, 30 de maig de 2012

Tzatziki de carlota.




Encara que el Tzatziki és una salsa que se sol fer amb cogombres, aquest de carlota dona molt bon resultat per untar o acompanyar carns.

Ingredients (4-6 comensals)

  • 250 grams de carlotes
  • 1/2 suc de llima
  • 1 dent d'all
  • 1 ceba tendra
  • 1 manoll de cebollí
  • Unes fulles d'herba-sana fresca
  • 350 grams de iogurt natural cremós (tipus grec)
  • Una mica de comí
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra.


Elaboració

  1. Pela les carlotes, ratlla-les utilitzant un ratllador de forats grossos i posa-la en un bol.
  2. Afig el suc de llima i mescla bé.
  3. Pela l'all, retira el germen de l'interior i ratlla'l.
  4. Pela la ceba tendra i talla-la en brunoise. Incorpora ambdós ingredients al bol de la carlota.
  5. Llava i eixuga molt bé l'herba-sana i el cebollí, pica'ls i afig-los també, mescla de nou.
  6. Afig ara el iogurt, salpimenta al gust i afig una mica de comí
  7. Torna a mesclar per a finalitzar afegint un dollet d'oli d'oliva verge extra.
  8. Mescla i prova per si és necessari rectificar de sal o alguna espècia, perquè estiga al gust.


Cobrix el bol amb film transparent i deixa reposar en el frigorífic, almenys mitja hora, així estarà més fresc i els sabors integrats.

Emplatat:
Servix el tzatziki o salsa de iogurt i carlota en un recipient fondo i acompanya'l dels pans que desitges degustar per a acompanyar. Bon profit!