dimarts, 29 de maig de 2012

Cireres en alcohol



Ingredients:
·         ½ kg. de cireres madures i  fortes
·         200 gr. de sucre
·         150 cc. D'aigua
·         Claus d'olor
·         Una branqueta de canella
·         350 cc. D'alcohol alimentari de 96é

Elaboració:

1.       Bullir l'aigua amb el sucre durant uns 5 minuts. Deixar refredar.
2.       Mesclar amb l'alcohol.
3.       Llavar les cireres, eixugar-les i posar-les en els pots de vidre, damunt la canella i un parell de claus. Abocar la mescla d'almívar i alcohol i tancar els pots.
4.       Deixar reposar en un lloc fosc i fresc com a mínim  3 mesos .

NOTA: Les cireres amb el rabet i tot.
** Si vos podeu resistir poden durar així emmagatzemades més d'un any.
**L'alcohol ha de ser apte per a ús alimentari.
**El líquid de  maceració que vos quede després de consumir les cireres es pot emprar per a emborratxar bescuits afegint-li  un poc més d'almívar o d'aigua ja que pot ser massa fort.