dimecres, 2 de maig de 2012

Arròs melòs de sèpia amb verdura



Ingredients: Per a 4 persones

·         300 g arròs
·         3 sèpies mitjanes (compreu-les fresques i per netejar)
·         100 g bajoquetes
·         100 g pèsols
·         Espinacs
·         2 carxofes
·         1 tomaca ratllada
·         2 alls
·         1 creïlla xicoteta
·         Pebre roig
·         ½ pimentó roig
·         Jolivert
·         Safrà i Sal
·         2 litres de caldo de peix

1.       Netejar la sèpia de pell, ulls i boca, trossejar-la i salar-la.
2.       Sofregir-la a foc mitjà, en una cassola durant almenys 15'.
3.       Afegir els alls i el jolivert picat, els pèsols, les bajoquetes, les carxofes i el pimentó roig tot ben trossejat.
4.       Quan estiga sofregit afegir la tomaca i els espinacs nets i trossejats.
5.       Continuem amb el pebre roig i abans que este es creme, reguem amb el caldo de peix.
6.       Afegir sal i safrà i deixar coure una mitja hora a foc lent a fi que es mesclen els sabors. Finalment afegir la creïlla tallada com si anàrem a fer una truita i l'arròs i deixar 18 minuts més coent.