dilluns, 14 de maig de 2012

Ensalada de raves i formatge fresc


Un entrant refrescant i nutritiu, saborosos i amb un joc de textures molt agradable


Ingredients (4 comensals)

·         300 grams de formatge fresc (tipus Burgos)
·         7 ravets
·         1 ceba xalota
·         8 c/s d'oli d'oliva verge extra
·         1-2 c/s de vinagre de Mòdena
·         1 c/s de mel
·         Sal
·         6 fulles d'alfàbega fresca.


Elaboració

1.      Prepara la vinagreta, pela i pica la xalota i posa-la en un recipient apropiat per a la seua elaboració, com un bol xicotet o en un pot amb tapa que després pugues agitar.
2.      Afig l'oli d'oliva verge extra, el vinagre (pots posar la proporció de vinagre que més t'agrade) i la mel
3.      Bat fins a emulsionar i reserva.

4.      Llava els raves i talla els dos extrems, amb ajuda d'un pelador de verdures o una mandolina, talla'ls en làmines fines.
5.      Talla el formatge fresc a rodanxes o tallades grosses, com d'un dit de grossor aproximadament.

Emplatat

Disposa el formatge fresc en el centre del plat i disposa sobre ell les làmines de rave com s'aprecia en la fotografia, adorna amb la vinagreta de mel, i finalment repartix l'alfàbega fresca picada. Bon profit!