Pollastre Picatta
Ingredients (4
comensals)
·
4 pits de pollastre
·
Farina
·
Pebre negre
·
Sal
·
Vi blanc
·
Suc de llima natural (i la seua pell ratllada si
voleu)
·
Tàperes
·
Jolivert.
Elaboració
1.
Neteja bé els pits de pollastre i talla-les en
dos, en palometa, per la mitat com si fóra un entrepà i separant-la en dos
filets.
2.
Salpimenta al gust i passa cada filet per
farina.
3.
Posa una paella amb un poc d'oli, sense arribar
a ser un fons d'oli, quan estiga calent incorpora els filets.
Fes-ho en una paella gran o en tandes,
perquè els filets no es munten uns damunt d'altres. Fes-los primer d'una banda,
durant uns tres minuts o fins que estiguen daurats, dóna'ls la volta i retira
de la paella.
1.
Desglaça amb el vi blanc
2.
Afig també el suc de llima i salpimenta al gust.
3.
Deixa reduir i si vols una salsa densa, afig una
mica de maizena dissolta en aigua perquè espessisca.
4.
Incorpora el pollastre quan la salsa estiga reduïda
i afig les tàperes,
5.
Dóna-li la volta, el temps serà el just perquè
s'impregne lleugerament de la salsa, encara que si t'agrada el pollastre molt
fet pots deixar-ho uns minuts en la paella baixant un poc el foc.
Emplatat
Servix els pits
de pollastre a la llima regant-les amb el suc i les tàperes,
Afig un poc de
jolivert
Pots acompanyar
este plat amb unes verdures, o com és més habitual a Italià, amb pasta o
polenta.
Bon profit!
Comentaris