dimecres, 16 de maig de 2012

Pollastre Picatta



Ingredients (4 comensals)

·         4 pits de pollastre
·         Farina
·         Pebre negre
·         Sal
·         Vi blanc
·         Suc de llima natural (i la seua pell ratllada si voleu)
·         Tàperes
·         Jolivert.


Elaboració

1.    Neteja bé els pits de pollastre i talla-les en dos, en palometa, per la mitat com si fóra un entrepà i separant-la en dos filets.
2.    Salpimenta al gust i passa cada filet per farina.
3.    Posa una paella amb un poc d'oli, sense arribar a ser un fons d'oli, quan estiga calent incorpora els filets.

Fes-ho en una paella gran o en tandes, perquè els filets no es munten uns damunt d'altres. Fes-los primer d'una banda, durant uns tres minuts o fins que estiguen daurats, dóna'ls la volta i retira de la paella.

1.    Desglaça amb el vi blanc
2.    Afig també el suc de llima i salpimenta al gust.
3.    Deixa reduir i si vols una salsa densa, afig una mica de maizena dissolta en aigua perquè espessisca.
4.    Incorpora el pollastre quan la salsa estiga reduïda i afig les tàperes,
5.    Dóna-li la volta, el temps serà el just perquè s'impregne lleugerament de la salsa, encara que si t'agrada el pollastre molt fet pots deixar-ho uns minuts en la paella baixant un poc el foc.

Emplatat

Servix els pits de pollastre a la llima regant-les amb el suc i les tàperes,
Afig un poc de jolivert
Pots acompanyar este plat amb unes verdures, o com és més habitual a Italià, amb pasta o polenta.
Bon profit!