dimarts, 22 de maig de 2012

Conill Amb Alls



És una recepta tradicional que ara que ha augmentat el consum de conill per la crisi convé recordar-la.

Ingredients (4 comensals)

·         4 traseres de conill (o un conill sencer trossejat)
·         1 cap i mitj d'alls
·         1 llesca de pa torrat
·         12 ametles torrades
·         12 avellanes torrades
·         200 ml de vi blanc
·         2-3 branquetes de timó fresc
·         1 branqueta de romer fresc
·         Pebre negre acabat de moldre
·         Sal
·         Oli d'oliva verge extra
·         Jolivert.

Elaboració

1.    Pela els alls, pica la mitat d'ells.
2.    Posa en el morter la torrada i les fruites seques, pica'ls bé.
3.    Llava i seca bé el conill amb paper de cuina, i salpimenta al gust.
4.    Posa una cassola de fons gruixut  a calfar, amb un fons d'oli.
5.    Frig en primer lloc els alls sencers a temperatura mitja-alta.
6.    Vés donant-los la volta perquè es facen bé, que es dauren amb atenció que no es cremen.
7.    Retira els alls, posa'ls en el morter per a acabar la picada, pica'ls amb la torrada i les fruites seques. Reserva.
8.    En la mateixa cassola, a foc viu, Daura el conill per tots els costats, quan s'haja daurat reduïx el foc i quan haja perdut un poc de calor incorpora el vi.
9.    Afig també la picada, el timó i el romer, mescla bé perquè la picada s'integre amb la carn i tapa la cassola.

10. Deixa coure uns 40 minuts a foc mig-baix, de tant en tant vés donant-li la volta al conill i prova per si fóra necessari rectificar de sal. Si veus que va quedant molt de líquid posa la tapa sense encaixar.

11. Cinc minuts abans que el conill estiga preparat, afig els alls picats, la salseta ha d'estar reduïda perquè estos no es coguen.
12. Arribat el moment, apaga el foc i deixa reposar cinc o deu minuts, mentrestant prepara la guarnició que desitges.
Bon profit!