Conill Amb Alls
És una recepta
tradicional que ara que ha augmentat el consum de conill per la crisi convé
recordar-la.
Ingredients (4
comensals)
·
4 traseres de conill (o un conill sencer
trossejat)
·
1 cap i mitj d'alls
·
1 llesca de pa torrat
·
12 ametles torrades
·
12 avellanes torrades
·
200 ml de vi blanc
·
2-3 branquetes de timó fresc
·
1 branqueta de romer fresc
·
Pebre negre acabat de moldre
·
Sal
·
Oli d'oliva verge extra
·
Jolivert.
Elaboració
1.
Pela els alls, pica la mitat d'ells.
2.
Posa en el morter la torrada i les fruites
seques, pica'ls bé.
3.
Llava i seca bé el conill amb paper de cuina, i
salpimenta al gust.
4.
Posa una cassola de fons gruixut a calfar, amb un fons d'oli.
5.
Frig en primer lloc els alls sencers a
temperatura mitja-alta.
6.
Vés donant-los la volta perquè es facen bé, que
es dauren amb atenció que no es cremen.
7.
Retira els alls, posa'ls en el morter per a
acabar la picada, pica'ls amb la torrada i les fruites seques. Reserva.
8.
En la mateixa cassola, a foc viu, Daura el
conill per tots els costats, quan s'haja daurat reduïx el foc i quan haja
perdut un poc de calor incorpora el vi.
9.
Afig també la picada, el timó i el romer, mescla
bé perquè la picada s'integre amb la carn i tapa la cassola.
10.
Deixa coure uns 40 minuts a foc mig-baix, de
tant en tant vés donant-li la volta al conill i prova per si fóra necessari
rectificar de sal. Si veus que va quedant molt de líquid posa la tapa sense
encaixar.
11.
Cinc minuts abans que el conill estiga preparat,
afig els alls picats, la salseta ha d'estar reduïda perquè estos no es coguen.
12.
Arribat el moment, apaga el foc i deixa reposar
cinc o deu minuts, mentrestant prepara la guarnició que desitges.
Bon profit!
Comentaris