Samfaina Manxega
- 1/2 k. de carabasseta
- 1/2 k. de ceba.
- 1/2 k. de pimentons verds.
- 1 k. de tomaques madures.
- 150 ml. D'oli d'oliva
- Sal
Preparació:
- Pelem les tomaques i les tallem en trossets xicotets, llevem les llavors, i posem en una paella a fregir amb 2 cullerades d'oli
- Pelem la carabasseta i tallem en trossets xicotets
- Llavem els pimentons els llevem les llavors i tallem en xicotet
- Fem igual amb la ceba, per a deixar totes les verdures de la mateixa grandària.
- Posem l'oli en una paella i quan esta calent posem les cebes salem un poc, ens ajudarà a fregir les cebes.
- Deixem les cebes 3 o 4 minuts i posem els pimentons, mesclem bé, perquè es frigen.
- S'han de fregir sense que es cremen i moure molt sovint perquè es frigen per igual.
- Quan les cebes i el pimentó estiguen fregits li afegim la carabasseta, perquè es continuen fregint tot junt.
- Han d'estar totes les verdures ben daurades i blanetes.
- Posem la tomaca a les verdures i li deixem 5 minuts mes fregint-se tot, provem de sal.
- Tenim una deliciosa Samfaina Manxega, que es pot servir amb ous fregits o amb abadejo en tempura.
Comentaris