dimarts, 3 d’abril de 2012

Pasta alla Norma









Ingredients per a 4 persones:

·         1 albergina
·         4 tomaques madures (o una llanda de 500 grams de tomaca trossejada)
·         1 ceba
·         2  dents d'all (al gust)
·         1 vitet (opcional)
·         Unes fulles d'alfàbega
·         Unes cullerades de Ricotta (opcional)
·         Aigua
·         Oli d'oliva
·         300 grams de pasta curta i grossa: Rigatoni, Tortiglioni o semblant (ajusta la quantitat al gust)


Preparació

1.       Tallar l'albergina en daus mitjans. Posar en una safata, salar i deixar que solten l'excés d'aigua.
2.       Posar la pasta a coure en abundant aigua salada i cuinar seguint les instruccions del fabricant, intentant  que queden al dente.
3.       Posar mitja culleradeta d'oli d'oliva en una cassola. Posar a foc mitjà la ceba picadeta molt fina. Abans que començe a cremar-se, al minut mes o menys, afegir dos cullerades d'aigua.
4.       Agregar l'all, el vitet , i deixar cuinar uns 5 minuts.
5.       Afegir l'albergina, tapar la cassola i deixar que és guise a poc a poc uns 5 minuts, fins que l'albergina comeneçe a soltar sucs.
6.       Destapar, remoure i mantindré 3 o 4 minuts mes.
7.       Si l'albergina comença a agafar-se al fons, afegir un parell de cullerades soperes d'aigua, remoure i continuar cuinant.
8.       Afegir les tomaques. Si son fresques en trossos nets sense pell; si son de llauna, directament, amb el seu suc. Cuinar altres 5 minuts mes.
9.       Afegir unes fulles d'alfàbega picada. Provar i salpebrar si fóra necessari.
10.   Escórrer la pasta (sense passar-la per aigua freda), mesclar amb la salsa, i servir decorada amb unes fulles d'alfàbega i una cullerada de formatge ricotta.