divendres, 27 d’abril de 2012

Arròs mariner



Ingredients (3 comensals)

·         1 porro
·         1/2 pimentó roig
·         300 grams d'arròs
·         2 cues de rap
·         8 llagostins
·         500 grams de clòtxines
·         1 litre de caldo de peix
·         1 culleradeta de pebre roig dolç
·         Oli d'oliva verge extra
·         sal.


Elaboració

1.  Tallem el rap en trossos i els daurem en la paella en oli d'oliva
2.   Reservem el peix, i fregim en eixe mateix oli els llagostins, que també reservarem.
3.  D'altra banda, llavem les clòtxines i les obrim en una cassola al foc amb un dollet d'aigua. Li retirem una valva i els reservem junt amb el líquid de cocció, que passarem per un colador i afegirem al caldo de peix.
4.   Piquem el porro i el pimentó en trossos xicotets, els sofregim en l'oli en que hem daurat abans el peix.
5.   Quan estan sofregits, afegim la culleradeta de pebre roig dolç removent bé i posant molt atenció en què no es torre massa.
6.  Incorporem llavors l'arròs, li donem unes voltes i afegim el caldo de peix (unes tres parts de caldo per cada part d'arròs). Mantenim en un casset el caldo calent, de manera que si en un moment Donat es resseca massa, podem afegir-lo sense tallar la cocció.
7.    Comprovem la sal
8.    Uns 5-10 minuts abans d'acabar la cocció de l'arròs mariner, afegim el peix, llagostins i clòtxines reservades.
Deu minuts mes, i llest per a disfrutar!