dijous, 26 d’abril de 2012

Ensalada de faves, carabasseta i salsa romesco



Ingredients:

Per a 4 persones

·         500 g de faves fresques tendres
·         1 carabasseta mitjana
·         6 raves
·         1 culleradeta de romesco (la recepta la podreu trobar en la recepta dels calçots en aquest mateix bloc)
·         1 llima
·         4 fulles d'alfàbega
·         4 fulles de menta
·         Oli d'oliva verge extra
·         Sal

Preparació:

1. Tallar la carabasseta en quatre trossos al llarg i llevar-li amb un ganivet la part més central de les llavors. Tallar-ho en làmines fines d'un parell de mil·límetres aprox., salar-ho, arruixar-lo amb suc de llima i deixar-ho marinant un mínim de mitja hora.
2. Coure les faves uns 10 minuts en aigua bullint amb abundant sal. Traure-les, passar-les per aigua freda i pelar-les, rebutjant la pellofa.
3. Tallar el rave en rodanxetes fines.
4. Preparar l'adob mesclant el romesco amb quatre cullerades d'oli.
5. Mesclar la carabasseta ben escorreguda, les faves, el rave, l'alfàbega i la menta trossejades amb les mans. Adobar, corregir de sal i servir immediatament.