dimarts, 3 d’abril de 2012

L'ARNADÍ DE MA CASA (DE LA SENYORA MARIA)

Xavier Lluna Ferrer
L'ARNADÍ DE MA CASA (DE LA SENYORA MARIA)

3kg de moniatos
2kg de sucre
3 ous, una mica de canyella
1/4 d'ametla picada (ametló)
Un bescuit de mida bona (que tinga ja tres dies)
Les ratlladures de dues llimones

Es bullen els moniatos, es pelen, es posen en una cassola fonda de fang (si és la teua àvia, millor que millor) i es desfan amb les mans ben netes. Després s'afegeix l'ametló, els 2kg de sucre, la canyella, les ratlladures de llimona, i es barreja ben bé, amb paciència, fins que estiga tot ben tou.
En la mateixa cassola de fang es posa a foc lent i es continua mesclant i remenant amb una cullera de fusta (si és la teua àvia, millor que millor). Ja notareu com el sucre i l'ametló van diluint-se i suavitzant la massa. Però, molt de compte, no s'ha de cremar. Després es treu del foc i es deixa refredar, s'afegeixen els ous i es torna a remenar.
Pel que fa al bescuit, s'ha de tallar en làmines d'un dit, diametrals, fins a la vora.
En una cassola de fang plana es posa una capa de la massa de l'arnadí, una capa de porcions de bescuit i una altra capa de l'arnadí. Amb un dit s'adorna la superfície fent redolins i puntetes i es posa més sucre per damunt. Tot seguit es posa al forn fins que estiga dauradet per damunt.
Amb les quantitats que he indicat es fa més d'una cassoleta.