dilluns, 23 d’abril de 2012

Flam de Parmesà, porros i pernil



Un entrant molt suau i delicat al paladar, l'estructura lleugera dels ous recorden als flams dolços, amb l'agradable contrast del sabor de parmesà...


Ingredients (4-6 persones):

·         6 ous
·         2 c/s oli d'oliva
·         4 tallades de pernil dolç, tallades a tires
·         70 grs. Formatge parmesà, ratllat
·         2 porros, tallats xicotets
·         1 dent d'all, premsat
·         5 dl. llet
·         Pebre roig dolç
·         Sal i pebre

Preparació:

1.       Sofregir poc a poc els porros en una paella amb l'oli durant 10 minuts, incorporar l'all i coure 2 minuts més. Salpebrar i reservar.
2.       Batre els ous amb la llet i el parmesà.
3.       Agregar el pernil i els porros. Salpebrar.
4.       Farcir el motle (2 cm. de grossor és suficient)
5.       Empolvorar amb pebre roig dolç i enfornar, al bany Maria durant una hora, fins que els ous estiguen quallats.

Deixar entebeir i servir.