dijous, 12 d’abril de 2012

Crema d'espinacs a la llima



Ingredients (4 comensals)

·         30 grams de mantega
·         1/2 ceba morada
·         350 grams d'espinacs frescos
·         1/2 llima
·         sal
·         Pebre negre
·         Comí mòlt
·         200 grams de nata per a cuinar
·         100 grams de formatge feta
·         1/2 vitet dolç
·         Oli d'oliva verge extra.


Elaboració

1.    Posa una cassola al foc amb la mantega, a temperatura baixa perquè es vaja fonent lentament.
2.    Pela la ceba i talla-la en rodanxes, fregir-la a foc lent i quan estiga transparent, incorpora els espinacs, sal, pebre i comí.
3.    Ratlla la pell de la meitat llima i reserva-la
4.    Esprem el seu suc i aboca'l sobre els espinacs, cuina lentament, movent de tant en tant, fins que els espinacs estiguen cuits i el suc s'hagi reduït.
5.    Afig llavors la nata i quan vaja a començar a bullir, retira del foc. Aboca el preparat en el got de la batedora i tritura fins a obtindre una crema suau, homogènia i fina, tasta-la per si és necessari rectificar de sal o espècies.
6.    Talla el formatge en daus i el vitet dolç en fins trosets. Servix-los per damunt de la crema a l'emplatar i amb un poc de la ralladura de la llima.