dimarts, 21 de juny de 2011

Rap al pebre amb puré de pimentons



Una manera fàcil i sana de preparar el rap...

Ingredients (4 persones):

2 c/s grans de pebre de colors
4 lloms o cua de rap (aprox. de 175 grs. Cada un)
2 c/s oli d'oliva
Sal

Ingredients per al puré de pimentó:

2 pimentons rojos, sense llavors, tallats en tires d'1 cm.
1 c/s oli d'oliva
2 dents d'all, premsats
4 tomaques roges, pelats, tallats a quarts
4 anxoves en oli, escorregudes i picades
1 c/c tàperes, picades
1 c/s vinagre balsàmic
12 fulles d'alfàbega fresca (i algunes més per a decorar)
Sal i pebre

Preparació del puré:

Saltejar els pimentons amb l'oli en un paella durant 5 minuts. Incorporar l'all, les tomaques i les anxoves. Tapar la paella i deixar coure a foc baix durant 20 minuts.

Triturar fins a obtindre un puré no molt fi. Passar el puré a un bol, salpebrar i afegir les tàperes, el vinagre i l'alfàbega. Reservar calent.

Preparació del rap:

Picar el pebre de colors i arrebossar els lloms de rap lleugerament salats (lligar-los amb fil de cuina perquè no perden la forma).

Calfar l'oli en una paella i fregir-los els lloms fins que estiguen fets (5 minuts per costat).

Emplatar els lloms amb unes creïlles fregides i la salsa.

Bon profit