Taronges Romanoff
Dedicat a l'amic Jordi Alcañiz de www.naranjasecologicas.com
Ingredients:
4 taronges
150 gr. de sucre
200 ml. de nata
3 ous (aprofitem el rovell)
Menta fresca
Xocolate trossejat
Elaboració
Llavem bé les
taronges. Els practiquem un tall en la part superior. Reservem. Per a
l'emplatat final utilitzarem aquesta porció de taronja com a tapa. Buidem les
taronges amb l'ajuda d'una punta i espremem el suc dels gallons. En un bol al
bany Maria batem el rovell amb el sucre fins a obtindre una mescla homogènia i
de color blanquinós.
Mesclem els
rovells anteriors amb el suc de taronja colat i la nata muntada. Refredem en
nevera durant 15 minuts. Farcim les taronges i les deixem en el congelador.
Traure uns minuts abans de servir.
Per al moment
de servir-les les decorem amb un parell de fulles de menta i xocolate
trossejat. Tapem les taronges amb les tapes reservades.
Nota: Per a
donar estabilitat a la taronja li practiquem un tall en la part inferior.
Aquest tall ha de ser molt fi i en cap cas ha de perforar la part buida de la
taronja.
Bon profit.
Comentaris