Braç de carabasseta farcida de salmó fumat, anous i ricotta



Ingredients (4 comensals)



150 grams de carabasseta

4 ous

60 grams d'anous pelades

20 grams de margarina

1 c/s de sal fina

1 c/s de pebre blanc

150 grams de salmó fumat

200 grams de formatge ricotta o brullo (també es pot utilitzar formatge d'untar tipus Philadelphia).



Elaboració:



Saltejar la carabasseta tallada a rodanxes fines fins que quede blaneta. Després ficar-ho en un got alt de batedora i triturar junt amb els rovells d'ou, la mantega, la sal i una mica de pebre fins a aconseguir una massa fina.

D'altra banda, muntar les clares a punt de neu i mesclar-les a l'elaboració anterior amb moviments envoltants (amb molta atenció perquè la massa no s'abaixe). Col·locar la mousse resultant en una placa de forn  amb paper de forn, paper parafinat o sulfurizat… per a que després d'enfornar-la aconseguir facilment desapegar la massa.

Introduir en el forn a 180°C aproximadament uns 8-10 minuts. Després deixar refredar un poc abans de retirar la massa de la llanda, col·locar-la sobre film transparent per a enrotllar-la fàcilment.

Cobrir la massa amb formatge ricotta i damunt d'aquest, col·locar el salmó fumat junt amb algunes anous partides per la mitat per a donar-los aqueix toc nadalenc a la nostra recepta.



Finalment, donar-li voltes amb el film fins a obtindre un rotllet i deixar refredar mitja hora en el frigorífic. A l'hora d'emplatar tallar rodanxes de 2 cm cada una.

Comentaris

Entrades populars