Crema de marisc
Ingredients
300 gr. de gambes
6 llagostins
6 galeres
1 kg d'espines de rap
1 ceba
1 porro
1 carlota
20 gr. de mantega
2 l. de fumet de peix
30 gr. De maizena
100 ml. De brandi
200 ml. De nata líquida
1 c.s. de concentrat de tomaca
sal i pebre
50 ml. D'oli d'oliva
Elaboració
Pelar les
verdures i tallar-les en juliana. Daurar en una cassola amb oli i mantega les
espines, els caps i les corfes de les gambes i dels llagostins que prèviament
haurem pelat i les galeres. Afegir les verdures una culleradeta de sal i el caldo de peix. Ho
deixarem coure a foc suau uns 20 minuts. Una vegada passat els 20 minuts és
important retirar la bromera perquè ens quede un caldo ben net. Colar i
reservar.
En una altra
cassola, fondre la mantega i ofegar el marisc. Reservar unes cues de llagostins
i gambes per a la decoració de la crema. Flambear amb el brandi i quan s'haja
evaporat l'alcohol, agregar la farina i mesclar-la amb la mantega perquè
lligue. Afegir el caldo de peix colat i la tomaca, deixar coure a foc lent,
removent sovint, uns 15 minuts. Rectificar de sal.
Bon profit.
Comentaris