Pollastre al forn amb raïm, castanyes i poma
Ingredients:
1 pollastre gran
1 poma
castanyes
raïm
sagí de porc
sal
pebre negre acabat de moldre
1 botelleta cervesa.
Elaboració:
Llavar bé la poma i el raïm. Reservar. Netejar bé el
pollastre del greix que puga tindre i restes de plomes. Salpebrar per dins i
per fora i amb el sagí de porc un poc fosa empalustrar tot el pollastre per
fora amb una brotxa o amb les mans. Ficar dins del pollastre 1/4 de poma.
Precalfar el forn a 200 graus. Una vegada arribada la
temperatura, introduir el pollastre en el forn. Als 10 minuts abaixar la
temperatura a 180.
Als 30 minuts
incorporar les castanyes pelades i la poma sense pelar. Quan falten 5 minuts
per a acabar, incorporar el raïm.
La cervesa anar incorporant-la a poc a poc al pollastre,
tres o quatre vegades al llarg de l'hora de forn.
Emplatat:
Trinxar el pollastre i servir en els plats els pits i els
cuixes acompanyats del raïm, les castanyes, les pomes i el suc que ha quedat.
Bon Nadal.
Comentaris