Panets de torró
Per a mi el
Nadal son els pastissets de torró. Jo vaig nàixer al carrer Sant Antoni, i encara
que ens traslladarem als Quatre Camins sent jo menut, un dels records mes vius
que tinc son els panets de torró que feia la nostra veïna Antonia “La Colaua”. Els guardava enfarinats a la cambra dintre d'un armari. El seu net i jo pujàvem de
tant en tant per menjar-se’ls. Després de traslladar-nos a viure als Quatre Camins, tots
els anys ens visitava “La tia Antonieta” per Nadal amb uns quants
panets de torró i tres o quatre pans pastats per ella ( l'aroma d’aquell pa
encara el recorde). Això i la matança del porc, que també es feia en aquella
casa, els tinc encara molt presents. Hui en dia els panets de torró els elabora
la meua sogra. En fa per donar i vendre, un parell o tres de vegades durant aquest mes, per a casa
i per regalar. Per el pont de la Immaculada ja haurà fet la primera tanda. A mi m’agraden una mica eixamorats.
Ingredients:
1Kg Cacau triturat. (Es podeu fer d’ametla substituint el
cacau per l’ametla triturada.
1 Kg Moniato.
1 Kg Sucre.
Canella.
Llima ratllada.
Neules.
Un got d'aigua.
Preparació:
Bullim
els moniatos, els pelem i els triturem (el podeu comprar preparat es de bona
qualitat, en aquest cas no caldrà el sucre). En un perol, posem el got d'aigua i el sucre fins que aquest es
desfà. Afegim el moniato triturat, el cacau o l'ametla, la canella i la llima i
ho remenem fins que la mescla queda homogènia. Atenció: si parem de remenar la
mescla quedarà agafada al perol.
Estenem les neules damunt del banc i les humitegem per poder-les
manipular. Posem la mescla dins i tanquem la neula formant una coca redona i
plana.
Bon Nadal
Comentaris
A més encara recorde l´última matança del porc. A l´estable de m´abuelo hi havia un tanca on estava el porc.
També criava conills i algún dissabte els meus abuelos en mataven algú que altre i ens el portavem a casa ja a punt de cuinar-lo.
Molts records.
Un abraç.
Per cert la foto es del meu blog...