Vichyssoise de carxofes







Ingredients (4 comensals)

3 alls porros (part blanca)
3 carxofes
400 ml. De caldo de cocció de les carxofes
150 ml. De llet (potser un poquet més, depenent de com quede de densa la sopa, també pots utilitzar nata)
pebre negre acabat de moldre
oli d'oliva verge extra
sal
olives negres espinyolades
unes fulles i flors de sàlvia.

Elaboració:

Per a intensificar els sabors de la vichyssoise, comencem a elaborar-la el dia anterior deixant-la reposar en el frigorífic tota la nit. Aprofitem també per a fer les olives negres deshidratades, que en perdre l'aigua, oferiran un sabor més intens i una textura cruixent.

Les olives cal posar-les en una llanda de forn coberta amb una tela de cocció i assecar a uns 50-60graus C. El temps dependrà del forn, poden ser un parell d'hores. Després pots conservar-les en un pot de vidre amb tapa.

Retira els primers fulls de les carxofes, talla les tiges i pela-les, posa aigua suficient per a cobrir les carxofes en una olla (incorpora també les tiges) i cou-les fins que estiguen tendres. A continuació escorre bé les carxofes i retira les parts dures que queden de les fulles. Reserva el caldo.

En una altra olla amb un poc d'oli d'oliva verge extra incorporarem els porros, només la part blanca que hauràs pelat i tallat ben fineta. Fes-ho a foc lent fins que comence a prendre color i caramel·litzar. Incorpora les carxofes i el caldo, afig sal al gust i tritura fins a obtindre una crema fina i homogènia, a continuació porta a ebullició i apaga el foc.

Afig la llet i pebre negre acabat de moldre, mescla bé i tasta per si fóra necessari rectificar de sal o pebre, o alleugerir amb més caldo. Deixa refredar i després reserva en el frigorífic fins a l'endemà.

Abans de servir, afig un dollet de nata si desitges una sopa més cremosa.

Bon profit.

Comentaris

Entrades populars