dilluns, 5 de desembre de 2011

Taronges Romanoff







Dedicat a l'amic Jordi Alcañiz de www.naranjasecologicas.com 

Ingredients:

    4 taronges
    150 gr. de sucre
    200 ml. de nata
    3 ous (aprofitem el rovell)
    Menta fresca
    Xocolate trossejat


Elaboració

Llavem bé les taronges. Els practiquem un tall en la part superior. Reservem. Per a l'emplatat final utilitzarem aquesta porció de taronja com a tapa. Buidem les taronges amb l'ajuda d'una punta i espremem el suc dels gallons. En un bol al bany Maria batem el rovell amb el sucre fins a obtindre una mescla homogènia i de color blanquinós.
Mesclem els rovells anteriors amb el suc de taronja colat i la nata muntada. Refredem en nevera durant 15 minuts. Farcim les taronges i les deixem en el congelador. Traure uns minuts abans de servir.
Per al moment de servir-les les decorem amb un parell de fulles de menta i xocolate trossejat. Tapem les taronges amb les tapes reservades.
Nota: Per a donar estabilitat a la taronja li practiquem un tall en la part inferior. Aquest tall ha de ser molt fi i en cap cas ha de perforar la part buida de la taronja.
Bon profit.