dilluns, 5 de desembre de 2011

Crema de marisc



Ingredients

    300 gr. de gambes
    6 llagostins
    6 galeres
    1 kg d'espines de rap
    1 ceba
    1 porro
    1 carlota
    20 gr. de mantega
    2 l. de fumet de peix
    30 gr. De maizena
    100 ml. De brandi
    200 ml. De nata líquida
    1 c.s. de concentrat de tomaca
    sal i pebre
    50 ml. D'oli d'oliva

Elaboració

Pelar les verdures i tallar-les en juliana. Daurar en una cassola amb oli i mantega les espines, els caps i les corfes de les gambes i dels llagostins que prèviament haurem pelat i les galeres. Afegir les verdures una culleradeta de sal i el caldo de peix. Ho deixarem coure a foc suau uns 20 minuts. Una vegada passat els 20 minuts és important retirar la bromera perquè ens quede un caldo ben net. Colar i reservar.
En una altra cassola, fondre la mantega i ofegar el marisc. Reservar unes cues de llagostins i gambes per a la decoració de la crema. Flambear amb el brandi i quan s'haja evaporat l'alcohol, agregar la farina i mesclar-la amb la mantega perquè lligue. Afegir el caldo de peix colat i la tomaca, deixar coure a foc lent, removent sovint, uns 15 minuts. Rectificar de sal.
Bon profit.