dilluns, 19 de desembre de 2011

Pollastre al forn amb raïm, castanyes i poma





Ingredients:



1 pollastre gran

1 poma

castanyes

raïm

sagí de porc

sal

pebre negre acabat de moldre

1 botelleta cervesa.

 

Elaboració:



Llavar bé la poma i el raïm. Reservar. Netejar bé el pollastre del greix que puga tindre i restes de plomes. Salpebrar per dins i per fora i amb el sagí de porc un poc fosa empalustrar tot el pollastre per fora amb una brotxa o amb les mans. Ficar dins del pollastre 1/4 de poma.



Precalfar el forn a 200 graus. Una vegada arribada la temperatura, introduir el pollastre en el forn. Als 10 minuts abaixar la temperatura a 180.



 Als 30 minuts incorporar les castanyes pelades i la poma sense pelar. Quan falten 5 minuts per a acabar, incorporar el raïm.



La cervesa anar incorporant-la a poc a poc al pollastre, tres o quatre vegades al llarg de l'hora de forn.



Emplatat:


Trinxar el pollastre i servir en els plats els pits i els cuixes acompanyats del raïm, les castanyes, les pomes i el suc que ha quedat.



Bon Nadal.