Profiteroles







Profiteroles



Hui posem la recepta dels profiteroles, aquests aperitius de Nadal que s'han traslladat a tot l'any. Estem acostumats a consumir-los amb farciments dolços: crema pastissera, nata muntada, xocolate, etc. Però vos suggerisc que aneu provant amb farciments salats: crema de foie, salmó i formatge cremós, remenat d'espàrrecs, sobrassada amb formatge manxec i mel. Vos eixiran uns aperitius per a lluir-vos.



Ingredients:



75 grams de farina

125 mil·lilitres d'aigua

35 grams de mantega

2 ous



Preparació:

Tamisem la farina per a airejar-la i evitar els grums. Bullim l'aigua amb la mantega i la sal, quan comence a bullir, afegim la farina. L'anem treballant amb una cullera de fusta sobre el foc fins a obtindre una pasta llisa que se separe de les parets i del fons del recipient. Retirem la massa del foc, la aboquem sobre un paper de cuina i deixem que es refrede. A continuació, la col·loquem en un bol i anem agregant els ous d'un en u, no mesclant el següent si l'anterior no ha sigut assimilat per la pasta. La massa resultant (anomenada choux), que és la base de les profiteroles, ha de quedar espessa però no fluida.



Posem un paper de cuina sobre una safata per al forn i farcim de massa choux una mànega pastissera amb la boca redona i disposem boletes d'1,5 o 2 centímetres de diàmetre, un poc separades entre elles. Si no disposem de mànega pastissera amb l'ajuda d'una cullera es va agafant la massa i es van modelant xicotetes boletes de la grandària de les anous i es van col·locant en la safata del forn. Els coem en el forn precalfat a 220 ºC durant 10 minuts, i després, de 5 a 10 minuts més a 180 ºC amb el forn un poc obert.

Una vegada acabada la cocció, l'interior de les profiteroles estaran completament buits i secs. Amb l'ajuda d'un ganivet se'ls fa una xicoteta incisió pel lateral i es farceixen amb crema pastissera, nata, xocolate o amb el que abellisca

Per a les profiteroles dolces s'empolvoren amb sucre glacé i es poden decorar amb un poc de xocolate desfet per damunt.



Bon profit.


Comentaris

Entrades populars