Braç de carabasseta farcida de salmó fumat, anous i ricotta
Ingredients (4
comensals)
150 grams de
carabasseta
4 ous
60 grams
d'anous pelades
20 grams de
margarina
1 c/s de sal
fina
1 c/s de pebre
blanc
150 grams de
salmó fumat
200 grams de
formatge ricotta o brullo (també es pot utilitzar formatge d'untar tipus
Philadelphia).
Elaboració:
Saltejar la
carabasseta tallada a rodanxes fines fins que quede blaneta. Després ficar-ho
en un got alt de batedora i triturar junt amb els rovells d'ou, la mantega, la
sal i una mica de pebre fins a aconseguir una massa fina.
D'altra banda,
muntar les clares a punt de neu i mesclar-les a l'elaboració anterior amb
moviments envoltants (amb molta atenció perquè la massa no s'abaixe). Col·locar
la mousse resultant en una placa de forn
amb paper de forn, paper parafinat o sulfurizat… per a que després
d'enfornar-la aconseguir facilment desapegar la massa.
Introduir en
el forn a 180°C aproximadament uns 8-10 minuts. Després deixar refredar un poc
abans de retirar la massa de la llanda, col·locar-la sobre film transparent per
a enrotllar-la fàcilment.
Cobrir la
massa amb formatge ricotta i damunt d'aquest, col·locar el salmó fumat junt amb
algunes anous partides per la mitat per a donar-los aqueix toc nadalenc a la
nostra recepta.
Finalment,
donar-li voltes amb el film fins a obtindre un rotllet i deixar refredar mitja
hora en el frigorífic. A l'hora d'emplatar tallar rodanxes de 2 cm cada una.
Comentaris