divendres, 15 de juny de 2012

Rap amb cebes i gambes



Ingredients per a 4 persones:

• 1 kg de rap (també podeu fer servir lluç o mero)
• 12 gambes
• 2 cebes
• 1 dl de vi blanc o conyac
• 12 espàrrecs de llauna amb el seu suc
• 16 clotxines al vapor amb el seu suc
• picada d’all i julivert
• pebre negre
• sal
• oli d’oliva

Preparació:

  1. Talleu les cebes i poseu-les dins d’una paella amb un raig d’oli. Deixeu-les ofegar.
  2. A mitja cocció, afegiu-hi el peix, net, tallat a rodanxes i salpebrat.
  3. Per damunt del peix, escampeu-hi all i julivert ben picat.
  4. Tot seguit, aboqueu-hi també un rajolí de vi blanc o de conyac, el suc dels espàrrecs i el de les cloïsses.
  5. Tapeu la paella i deixeu-la al foc durant 4 o 5 minuts.
  6.  En acabat, amb molta cura, tombeu el peix. Escampeu també per aquesta cara del peix all i julivert picats.
  7. Col·loqueu les gambes entre tall i tall de peix.
  8. Tapeu la cassola i deixeu-la 4 o 5 minuts més al foc.
  9. A l’últim minut, incorporeu-hi les clotxines.
  10. Per acabar, emplateu-ho i adorneu el plat amb els espàrrecs.