Fideus rossejats
A les terres Valencianes preparem el arròs a banda amb un
bon caldo de morralla i peix de roca. Per les terres de l'Ebre preparen el arròs
o els fideus rossejats partint també d'un bon caldo de peix.
Rossejat, torrat, sejat o seixat.....que no
"arrossejat".
Molta gent ho confon...i es pensa que aquest plat és
exclusivament d'arròs. Però no és cert.
Rossejat ve d'"enrosir", és a dir, daurar. Per
tant, podem trobar un "Rossejat" fet amb arròs o fet amb fideu, com
és el nostre cas.
Si tenim fet un bon caldo de peix són súper senzills de
fer i estan boníssims.
INGREDIENTS
(per a 4 persones)
·
320 gr. de fideus del número 2
·
Caldo de peix
·
4 alls
·
Oli d'oliva
·
sal
- El plat es pot acompanyar amb allioli
ELABORACIÓ
1. En
una paella sofregim els alls laminats
2. Incorporem
els fideus abans que comencen a daurar-se els alls.
3. Els
anirem remenat la idea és rossejar-los i que no es cremen.
4. Han
d'agafar un color marró.
5. Afegiu-hi
el caldo calent, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure fins que els fideus
estiguin al seu punt. (depen de fabricant)
6. Ho
remeneu una miqueta, per què no s'enganxi res. Però no s'ha de tocar més.
7. Quan
el fideu estigui pràcticament cuit, ho posarem al forn a 200º graus, només la part de grill. 5 minuts.
8. Ja
el podem servir.
Comentaris