dimecres, 6 de juny de 2012

Fideus rossejats




A les terres Valencianes preparem el arròs a banda amb un bon caldo de morralla i peix de roca. Per les terres de l'Ebre preparen el arròs o els fideus rossejats partint també d'un bon caldo de peix.
Rossejat, torrat, sejat o seixat.....que no "arrossejat".
Molta gent ho confon...i es pensa que aquest plat és exclusivament d'arròs. Però no és cert.
Rossejat ve d'"enrosir", és a dir, daurar. Per tant, podem trobar un "Rossejat" fet amb arròs o fet amb fideu, com és el nostre cas.
Si tenim fet un bon caldo de peix són súper senzills de fer i estan boníssims.


INGREDIENTS
(per a 4 persones)

·         320 gr. de fideus del número 2
·         Caldo de peix
·         4 alls
·         Oli d'oliva
·         sal

- El plat es pot acompanyar amb allioli

ELABORACIÓ

1.       En una paella sofregim els alls laminats
2.       Incorporem els fideus abans que comencen a daurar-se els alls.
3.       Els anirem remenat la idea és rossejar-los i que no es cremen.
4.       Han d'agafar un color marró.
5.       Afegiu-hi el caldo calent, poseu-ho al punt de sal i deixeu-ho coure fins que els fideus estiguin al seu punt. (depen de fabricant)
6.       Ho remeneu una miqueta, per què no s'enganxi res. Però no s'ha de tocar més.
7.       Quan el fideu estigui pràcticament cuit, ho posarem al forn a 200º graus,  només la part de grill. 5 minuts.
8.       Ja el podem servir.