dimarts, 26 de juny de 2012

Ensalada d'arròs i gambes amb salsa d'alfàbega




Hui vós presente esta ensalada d'arròs i gambes amb un toc de sabor refrescant que li aporta l'alfàbega.


Ingredients per a 4 persones:

·         250 gr. d'arròs llarg
·         250 gr. de gambes pelades
·         20 fulles d'alfàbega
·         1 all
·         sal, pebre negre
·         Oli d'oliva verge extra

1.       Posar una olla amb abundant aigua, sal, un fil d'oli i bullir l'arròs durant uns 15-20 minuts. Passar-ho per l'aigua freda, deixar escórrer.
2.       Saltejar les gambes en una paella amb dos gotes d'oli.
3.       Llavar i eixugar els fulles d'alfàbega, triturar-les en la batedora amb l'all, sal, pebre i mig got d'oli fins a emulsionar.
Es pot mesclar l'arròs amb les gambes i salsejar amb la mescla d'alfàbega, però queda millor si amb un cèrcol d'emplatar posem capa d'arròs alternada amb gambes i salsejem per damunt.