Ensalada d'arròs i gambes amb salsa d'alfàbega
Hui vós presente esta ensalada d'arròs i gambes amb un
toc de sabor refrescant que li aporta l'alfàbega.
Ingredients per a 4 persones:
·
250 gr. d'arròs llarg
·
250 gr. de gambes pelades
·
20 fulles d'alfàbega
·
1 all
·
sal, pebre negre
·
Oli d'oliva verge extra
1. Posar
una olla amb abundant aigua, sal, un fil d'oli i bullir l'arròs durant uns
15-20 minuts. Passar-ho per l'aigua freda, deixar escórrer.
2. Saltejar
les gambes en una paella amb dos gotes d'oli.
3. Llavar
i eixugar els fulles d'alfàbega, triturar-les en la batedora amb l'all, sal,
pebre i mig got d'oli fins a emulsionar.
Es pot mesclar l'arròs amb les gambes i salsejar amb
la mescla d'alfàbega, però queda millor si amb un cèrcol d'emplatar posem capa
d'arròs alternada amb gambes i salsejem per damunt.
Comentaris